Arek Gaul Topi Miring

Bosen kuliah? Bosen sinau? Bosen nggarap tugas? Bosen nontok tipi? Bosen mangan-omben? Bosen turu? Bosen urip ngunu-ngunu ae? Gak usah angkat tangan, opo maneh atek jenggong trus demo. SANTI BOI.

Lek lagi bosen opo-opo gak onok sing bener. Ditakoni apik-apik malah jenggong, ngejak gelut. Diesemi jare ngece, ngenyek. Moco statuse konco jare nyindir de’e. Sakjane bosen opo edan. Lek diterusno gak mung garai stroke tapi iso-iso matek, mbuh bunuh diri opo dipateni uwong. Bosen, bete kok malah mbencekno.

Jare lek dinggo turu iso mari, waras. Jare sopo? Sing onok yo mung uglak-uglik, mleding ngalor, mleding ngidul tapi gak tepak-tepak rasane. Uteke malah teko ndi-ndi, sing mikir pacare, gebetane, kerjoane, tugase, wong tuwone, tonggone, negoro, halah, selot akeh malahan.

Kate terus bosen yo gak popo, kate stroke yo monggo, sante ae. Tapi be’e pingin njajal kesaktian moco buku sing gak mutu yo ayo, aku duwe. Gak onok jaminan bosenmu mari, gak onok garansi awet seumur urip wong yo mung soko kertas biasa bukune. Mung pingin ndudui onok buku anyar soko tulisan lawas sing “ora mutu, yo mutu ning rendah” wes iso dipesen. Yo…ngge ganjel-ganjel lawang opo tambahan bantal sing kurang duwur, ngge bungkus kacang yo iso. Utowo be’e pingin aku ndang sugeh, ngguwak duit telung puluh limo ecu sing kerep nylempet nang sempak yo luwih apik, tak tampani.

Advertisements

11 thoughts on “Arek Gaul Topi Miring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s