TRESNO KEBATEN

Jancuk! Taek! Ojo nesu dhisik es, iki ngono cuman nang njero ati yo istilahe ngono mbatin.Embuh lapo ben ketemu de’e pingine misuh ae.Cuk. Sakjane ngono yo dudu’ salah areke wong de’e yo apik-apik ae. Ora aneh-aneh, ora omong opo-opo tapi justru iki sing ngarai misuh. Jancuk.

Lek koyok ngene terus mending ambles bumi.isin yo urip kok koyok ngene ae. Masalah sepele ae iso nggarai ndas mumet. Asu ancene. kon kabeh pasti bingung, aku dewe yo bingung kudu crito yok opo. Secara aku yo mumet mikirno polahku dewe sing koyok wong edan. Lek jare koncoku masalahe cuman siji, aku iku cemen. Bah. Wong ancen de’e gak ngrasakno opo sing tak rasakno.

Dadi critane ngene. Ono arek lanang, sakjane yo ora ganteng, biasa meski gak cenderung elek. Biasa..biasa areke, lek tok sawang ora ono sing istimewa. Kulite yo ora putih-putih banget tapi resik lah, duwur tapi yo rodok lemu, pacakane yo ra bedo karo arek-arek liyane.raine yo ngono iku.tapi ancen ono siji sik ngarai bedo, senengane mesam-mesem dewe, mbuh ancene blater opo rodo edan.

Witing tresno jalaran soko kualat. Ben dino ketemu senenge misuhu (masio nang njero ati) tapi sing kuoso lak gak trimo kawuloe ra salah opo-opo dipisuhi.. yok opo gak kualat, disopo apik-apik, ,misuh. Diesemi, misuh. Disawang, misuh. Gak diapak-apakno yo misuh. Ancen areke misuhan. Sakjane ngono bukan gak ono sebabe misuhi arek iku. Lek dipikir-pikir sebabe yo ora penting blas, mbelgedes. Gara-gara diilok-ilokne konco-koncene, jare ngesiri arek lanang iku, makane isin trus ngamuke nang arek lanang iku. Lanangane ga ngerti opo-opo akhire dadi korban pisuhan.

Dungane wong teraniaya dikabulno sing kuoso (mbuh de’e ndungo po gak sing jelas kualat). Saiki areke ndlosor-ndlosor ora karuan, masio gak ono sing ngerti.  Ben dino dipisuhi, akhire kualat nyantol nang ati gak metu-metu. Masalahe sampek saiki yo sek cemen gak wani ngaku. Keduwuren lek ngregani awak opo ra kuwat isin. Embuh ojo ditakoki! Sing jelas sampek saiki cuman “Tresno Kebaten”. Ora opo-opo sing penting slamet ora kisinan, masio ndlosor-ndlosor gak ono sing eruh. Cukup sing kuoso karo arek-arek edan ae sing ngerti. Pisan ae koyok ngene, ra sah dibaleni. Kan wes dewasa wani milih dalan kudu wani nanggung resikone. Wani milih “Tresno Kebaten” yo kudu wani ndlosor dewe. Masio misuh-misuh, bah! Sing penting ora mateni wong.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s